Danseplaneten.dk
Til menu
Stilarter

HipHop

Hiphop er ikke blot en musikform, men en kultur der opstod blandt de afroamerikanske indbyggere i New York, USA i starten af 1970'erne. I 1980'erne, begyndte visse elementer fra hiphoppen at snige sig ind på store dele af den amerikanske befolkning og i 1990'erne havde hiphop kulturen spredt sig over hele verden.. Hiphop dansen blev født på gaden og bragt ind på dansegulvet og gjort tilgængelig, for alle som vil være med og efterhånden er hiphop dansen er et af de hurtigst voksende danse i verden. En sveddryppende dansestil med masser af attitude og en alternativ udtryksform. Træningen indledes med grundig opvarmning inkl. Styrketræning/smidighed. Vi arbejder med super cool koreografier til tidens hotte beats, hvor vi ligger meget vægt på personlig udvikling.

Se video med vores hip hop konkurrence hold "Another Level" Danske mestre 2014, 2015, 2016 & 2017
https://www.youtube.com/watch?v=VyIZXzkLS50

 

Breakdance

Breakdance er en akrobatisk form for gadedans som har sin oprindelse i New York Citys ghettokvarterer. Selve danseformen henter inspiration fra mange andre stilarter, alt fra standard og latin dans til akrobatik, kampsport, capoeira og springgymnastik. Dansen begyndte så småt at tage form i 70 erne, det var primært unge fyre fra drengebander som udviklede og skabte dansen. Dansen blev brugt som et alternativ til voldelige bandekampe. I stedet for at slå hinanden halvt fordærvet begyndte man at dyste ved at danse mod hinanden. Breakdancen døde lidt ud efter den store 80 er dille, men har fået sig et velfortjent comeback i løbet af de sidste par år. I dag ser vi Break-dansere i musikvideoer, reklamer, film, tv, hip hop jams, koncerter og meget mere. Vi ser endda Break-dansere i teaterstykker, som f. eks. den moderne udgave af Nøddeknækkeren som p.t. kan opleves ude på Aveny Teatret. Flere og flere danseskoler, gymnastikforeninger og ungdomsklubber er også begyndt at sætte Breakdance på programmet. Det er skønt at se hvordan Breakdancen vokser herhjemme, men jeg tror nu at der kan gøres endnu mere for at aktivere unge med denne positive og livsbekræftende form for dans.

Dans med Musical.ly

Som noget nyt tilbyder Danseplaneten Dans med Musical.ly, som med elementer fra både hip hop og Showdance laves der coole koreografier til alle elevernes yndlings-hits. Koreografierne filmes og lægges op på Danseplanetens Musical.ly-profil, som eleverne selv kan vise og lade sig inspirere af til eget brug af app’en. Undervisningen indledes med opvarmning med smidighed efterfulgt af koreografi.

Hvis dit barn også er tilhænger af denne app, så kom og gør hobbyen mere passioneret.

 

Funky Hot Mamas

Funky Hot Mamas er et meget populært voksenhold på Danseplaneten. Hvad end du føler du er en stjerne på et dansegulv, eller ikke har en rytme i livet, så vil du kunne følge med på dette hold. Målet med timerne er at have det sjovt, bevæge sig og holde pulsen oppe. Bevægelserne er inspireret af hip hop og funk.
Funky Hot Mammas er for alle kvinder der ønsker at danse, komme i form og forlade timerne med fornyet energi og 100% livsglæde.
Man behøver ikke at komme hvergang, såfremt ens kalender ikke tillader det da vi laver en ny dans/koreografi hver uge.

Børnedans/MGP

Her udvikler vi barnets naturlige danse glæde og grov motorik ved hjælp af rytmik, leg og dans. Vi lærer nogle af de traditionelle børnedanse og krydrer med små sjove danse til de størreste børne sange som dit barn med sikkerhed kender. Giv dit barn en naturlig optræden sammen med andre børn! Det giver automatisk dit barn en god holdning samt stimulering, som vil præge barnet resten af livet. En sjov og indholdsrig fritid under ordnede forhold!

Dancehall

Dancehall er en nyere danse stilart som stammer Jamaica og er blevet rigtig populær. Bevægelserne kan beskrives som værende meget groovy og rullende med kroppen. Dancehall danses til Dancehall musik og der rystes med både numsen såvel som hele kroppen.

HIP HOP NEW SCHOOL

Hip hop New School er en relativ ny dansestilart der udspringer fra hip hop, hvor trinene er for det meste er inspireret fra Los Angeles.

Stilarten er en blanding af bevægelser der fokuserer på lyrik, skarphed og flow.

Dansen er en videreudvikling af den jazz og hip hop der forekom i Los Angeles.

Det gav stilen mere bløde vinkler som kontrast til den mere hårde hip hop-stil.

Hip hop New School er samtidig en fusion af flere stilarter, som fx. hentes der inspiration fra stile som house, popping, dancehall etc.

Hip hop New School bruger musikken på en måde der adskiller sig fra andre stilarter. Det er en mere dybdegående gås mere i dybden med musikken og der arbejdes på lyrik og beat.

 

Hip hop Urban "Koncept video"

Med Hip Hop som hovedelement skabes seje koreografier fyldt med attitude og udtryk. Koreografierne bliver filmet på super fede locations, hvor de samtidig arbejder med deres udstrålings- og performance teknik. Der vil foretages månedlige videooptagelser, som eleverne kan arbejde sig frem mod.

Derved er der stor fokus på generthed og udstråling, som eleverne kan udvikle gennem disse videooptagelser, som lægges på YouTube.

Træningen indledes med opvarmning, udstrækning og smidighed samt grundtrin og koreografi.

 

HIP HOP GIRLY

Her er Hip Hop’en igen et centralt element blot med et girly twist. På Hip Hop Girly-holdene arbejdes der med hiphoppens ubegrænset mange teknikker og trin med en mere feminin måde at udtrykke sig på med fokus på attitude. Endvidere arbejdes der med performance teknikker, generthed og udtryk, da der netop ses frem mod sæsonens to opvisninger.

Med inspiration fra tidens hotteste hip hop-kunstnere skabes koreografier med musik fra fx Beyoncé og Rihanna. Holdene indledes med opvarmning med smidighed, grundtrin efterfulgt af en koreografi.

 

Mgp Disco og hip hop

I denne undervisningstime for børn undervises der både i hip hop og disco.

Disco dans er for dem der gerne vil have pulsen op i løbet af ingen tid.
Stilarten foregår primært i et meget højt tempo hele vejen igennem og har udover det koreografimæssige dans også en masse akrobatik indblandet i selve dansene. Som eksempel på det akrobatiske har man en del spring og gulvøvelser som spagat og splitspring man gør til del af selve dansen, hvor Hiphop dansen er mere rå og seje med masser af attitude.
Der fokuseres på begge stilarter, hvor børnene lærer en masse sjove og nemme koreografier.
Vi forkusere samtidig på at udvikle elevernes indlæringsevne, rytmesans og motorik.

Sjov og Ballet

Sjov og ballet er for de børn der elsker at røre dig og lære at få rytme ind i kroppen. Via dans og leg, bliver børnene introduceret til en verden af musik og bevægelse. Fokus i timerne vil være at få børnene til at røre sig så meget som muligt og have det sjovt. Sjov og ballet er en god start på dansen for børn der elsker at røre sig.

HIP HOP MAMAS

Beskrivelsen er på vej..:-)

HIPHOP GHETTO ØVET

Hip Hop Ghetto Øvet er et hold for dig, som har danset Hip Hop i min. 3 år og stadig brænder for dansen. Der vil være fokus på teknik, som med en mere dybdegående undervisning skal udvikle og forbedre eleven til næste niveau. Træningen indledes med opvarmning, smidighed og udstrækning efterfulgt af en øvet koreografi.

Hvis du savner udfordring/udvikling og er klar på at udfolde dig gennem Hip Hop’en og kunsten bag, så kom og vær med.

Se video https://www.youtube.com/watch?v=SHKT9KgZC04

MTV HIP HOP SHOWKIDZ

Der arbejdes med hiphop-dansen som kerneelement kombineret med andre stilarter for at tilbyde eleverne så alsidige timer som muligt. Der arbejdes også på elevernes præstationsevner, da shows og opvisninger også er en del af den samlet danse oplevelse. Så har du lyst til at være en del af et dansekoncept, og komme ud at optræde med holdet til forskellige shows og events, så er MTV hip hop Show kidz lige noget for dig.

Der startes med en opvarmning med grundtrin, dernæst isolationer og koreografi til sidst.

 

SHOWDANCE KONKURRENCE

Showdance er en ubegrænset stilart, hvor koreografierne ofte er med til at fortælle en historie med et budskab med elementer fra mange forskellige stilarter. Der vil være deltagelse til konkurrencer og dermed arbejdes der også med Drama, Skuespil, performance- og udstrålings teknikker. Undervisningen vil blive indledt med opvarmning, udstrækning og smidighed efterfulgt at grundtrin og koreografi.

 

MTV Showdance

MTV Showdance er for dig som elsker de nyeste hits og de musikvideoer man ser på TV. Dansen er inspireret af tidens største kunstnere som Ariana Grande, Jennifer Lopez, Christopher, Cesilia M.fl. Koreografien er let og tilgængelig for alle. Så hvis du kunne tænke dig, at danse som dit idol, så er MTV Showdance lige noget for dig.

Konkurrence hold

På konkurrence holdet går DANSEPLANETENS bedste elever. Her vil man få træning af en masse forskellige instruktører fra DANSEPLANETEN, såvel fra instruktører udefra. På konkurrence holdet stiller vi op til konkurrencer som HipHop International, HipHop Unite, UDO. Konkurrence holdet er en mulighed for at udvikle dig danse teknisk, samt udvikle dig på flere forskellige niveauer.
DANSEPLANETEN er den mest vindende dansekole i ovenstående konkurrencer i 2015, 2016, 2017 og kan nu også kalder sig Europa mestre 2017.

https://www.youtube.com/watch?v=uFzeyAzt7no&t=10s